Barnevænnlig vant RMR Rockemønstring 2022

Rockemønstringa i år var episk, hele 14 fantastiske band deltok, men et band stakk seg ut for juryen, og dermed vant 1. plassen på årets rockemønstring, dette var punkbandet fra Bodø- BARNEVÆNNLIG!

Juryens begrunnelse: Etter noen år hvor vi har manglet litt breibeint musikk fra Bodø, blir vi endelig truffet i magen av solide mengder attitude. Et ungt band, som oser av selvtillit og blåser juryen av banen. Smilene brer seg umiddelbart og tar oss tilbake til vår ungdomsstid og de bandene som var de tøffeste i gata da vi vokste opp. Bandet gir oss assosiasjoner til Antibatong. Med politiske tekster og et skråblikk på det etablerte samfunnet, speiler de hvordan mange ungdommer ser på det å vokse opp i dag. Både samspillet mellom hvert enkelt medlem, og de individuelle prestasjonene viser stor modenhet. Det er bestandig deilig med litt PØNK rett i trynet. Ikke slutt med det her. Vi trenger det.

Vi i Radio Harstad gratulerer så mye med seieren å gleder oss til å se hvor Barnevænnlig tar veien videre!

Juryen deler noen fine ord til alle deltakerene på årets rockemønstring: Tusen takk for at dere møter opp og spiller på rockemønstring. Vi ønsker oss ikke at bandene skal være perfekt og være klar for å spille på P3 Gull, Øyafestivalen eller Tons of Rock i morgen. Vi vil ha band som viser spilleglede. Band som viser utvikling. Vi vil ha kids som spiller i band for uttrykke tankene sine, som spiller i band fordi de ikke synes Liverpool er noe kult, eller fordi friidrett virker som noe pes. Vi vil ha kids som spiller i band for å dra damer. Dette mener vi er essensen av en rockemønstring. Kom tilbake til neste år og ta med dere fire andre band. Vi i juryen har sikkert stått på denne scenan og spilt opp mot 50 konserter fordelt på opptil flere giger pr. år. Vi vet hvor gøy det er å spille i band og hvor gøy det er å skape egne ting. Ja takk til flere rockekids i monitor! Dere er de beste ❤

Disse bandene deltok også på årets rockemønstring!