Nordnorsk Kulturpakke til Kulturministeren

Vi synes at nord-norsk musikk, kunst og kultur bør få mer anerkjennelse og en større del av kulturmidlene fra offentlig hold,  midler som den sørligste delen av landet per dags dato får den største kakebiten av. Derfor vil vi på nyåret overrekke en pakke til kulturministeren med plater, bøker, kunst og herligheter fra den meget oppegående Nord-Norske kulturscenen.

Radio Harstad spiller mye norsk musikk og mange artister fra nord er innom våre topplister. P3s musikksjef uttalte tidligere i år at samiske artister ikke leverer godt nok for å bli spilt på radio, vi er uenig og har listet flere samiske artister på våre lister, fra både den norske, svenske og finske siden av Sapmi. Musikken fra nord holder et høyt nivå, både innen electronica, pop, vise, rock, metal og hip hop. Sammen med de andre kulturuttrykkene vil vi gjøre kulturministeren oppmerksom på hva som skjer i nord, og at det er kvalitet og engasjement i alle ledd av kulturproduksjon. Fra artister, utøvere, kunstnere, forfattere, produsenter, festivaler, klubber og frivillige leveres kulturuttrykk på høyt nivå.

Festspillene i Nord Norge hadde i år fokus på den gode musikken og kunsten fra nord. Og billettsalget slo alle rekorder. Rock Mot Rus er landets lengstlevende festival, som samler hundrevis av ungdommer hvert år som utøvere, frivillige og publikum. Markomeannu har kun samiske artister iløpet av sin festival, trekker mye publikum og kvaliteten er på toppnivå. Dette er bare noen eksempler på noen av arenaene som fronter artister fra nord.

Det vi ønsker fra kulturformidlere i nord er at dere sender oss plater, bøker, kunst eller annet, så skal vi overrekke dette til ministeren i 2017.

 

Send til:  Radio Harstad, Postboks 251, 9483 Harstad