Ny Podcast på Radio Harstad: kWins

Damer både gamer og følger med på teknologi, det er bare ikke så mange som snakker om det.

Søndag 14. mai er det bare å skru opp volumet på radioen, da er det nemlig premiere på Radio Harstads nye podcastsatsning – kWins! Det er Lisa Skaar Næss og Marie Wessel Vangen som står bak podcasten, begge bosatt i Harstad.

Podcasten ble til fordi damene mener det er alt for få kvinnelige meningsbærere som snakker om spill, film, serier og teknologi. Dette ønsket de å gjøre noe med.

– Damer både gamer og følger med på teknologi, det er bare ikke så mange som snakker om det, sier Næss.

Damene håper podcasten kWins kan være med på å snu denne trenden.
– Vi vet at det er mange damer der ute som holder på med akkurat disse tingene, og det er dem vi ønsker å snakke til, sier Vangen.

Månedlige episoder

– kWins er podcasten for deg som er interessert i spill, film, serier og teknologi, sier Næss. Podcasten vil komme én gang i måneden, pluss noe de kaller for Ettersnakk, hvor de anmelder siste nytt på Harstad Kino. Podcasten vil være tilgjengelig på nett og mobil, og vil i tillegg ha sendetid på Radio Harstad flere ganger i uka.

Tok saken i egne hender

Ifølge Næss er det svært få liknende podcaster, eller radioprogram, under samme konsept – i alle fall i Norge. Dette ønsket hun å gjøre noe med.
– Jeg bestemte meg for å ta kontakt med Radio Harstad og høre hva de tenkte, og de likte ideen umiddelbart, sier Næss.

Med hjelp fra Radio Harstad kom hun i kontakt med Marie Wessel Vangen, som er co-programleder i podcasten.
– Jeg er utrolig stolt over det konseptet vi er kommet frem til sammen, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Vangen.

Podcasten finner du på Soundcloud og iTunes. Den sendes også på Radio Harstad Søndag kl 15:00 / Mandag kl 09:00 / Onsdag kl 20:00

Lisa (tv) og Marie er i gang med sin podcast kWins

Lisa (tv) og Marie er i gang med sin podcast kWins