Ny WEB-radio med realtime låtinfo!

Om du tuner inn på vår splitter nye nettradio får du til en hver tid opp hvilken låt som spilles akkurat nå, og du kan se oversikt over de siste låtene som har blitt spilt. Vår nettradio kan brukes av din mobiltelefon, nettbrett og PC. Eller du kan bruke internettfunksjonen på din DAB-radio.

Vi får stadig meldinger med spørsmål om hvilken låt som ble spilt på ulike tidspunkt, nå kan du kjapt sjekke selv med mobilen hva som spilles på Radio Harstad. Det vil hele tiden være artist og låtnavn med coverbilde på den låten som spilles akkurat nå. I tillegg kan du sjekke hva som er de siste låtene som er avspilt. På bildet ser du at Myra sin singel Stylist akkurat har blitt spilt (rett fra vår A-liste).


Vår webapp for radioavspilling på nett er laget av Andreas Lorentsen. Her er hans specs med forklaringer:

“Dykka inn i en relativt ukjent HTML5-verden, og endte opp med å programmere en webradio-player for Radio Harstad.

Ble en herlig monsterblanding av Jquery, Javascript, PHP, HTML5/CSS, med Bootstrap v4 som backbone.

Resultatet ble over all forventning, og utviklingen gikk også i rakettfart takket være et par duracell-superhelter i Radio Harstad-crewet, som har svart på underlige tekniske detalj-spørsmål fra undertegnede, bidratt med suverene tilbakemeldinger, og ikke minst lagt alt teknisk til rette for at det her skulle bli så bra som jeg hadde tenkt.

Supertakk til Tommy Vandal og Arne Magnus Eriksen. 🙌🏼

Teknisk dilldall:

- Webappen viser til enhver tid hva som spilles, med coverbilde om det finnes. Dette oppdateres også automatisk når det skiftes musikkspor.

- Selve avspillingskontrollene følger HTML5-standarden beskrevet her: https://www.w3schools.com/tags/ref_av_dom.asp,

- Programmert i Javascript/Jquery og PHP, med den kjappeste Ajax-løsningen jeg klarte å hoste opp på stående fot, for at spilleren skal kunne holde metadataene oppdatert uten å laste nettsiden på nytt...

...og det absolutt viktigste, nemlig å kunne spille av radiostreamen i alle varianter uten unødvendig buffering/loading underveis.

Selv på 3G-hastighet er det mulig å spille av streamen på 160 kbps/44.100 uten at det brytes. Må vel nesten nevnes at på mobilt nett er det jo som regel lurt å holde datatrafikken på minimum uansett, såfremt man ikke har en pengebinge med datapakker et sted i Andeby.

Derfor er det også mulig å velge en stream som bruker minimalt med data (selvsagt uten at det høres ut som en teleks-overføring fra Hong Kong på 1960-tallet av den grunn). Lydkvaliteten kan endres i realtime.

- Logg: Nei, det har ingenting med personvern å gjøre. Det er derimot mulig å (når som helst) få opp en oversiktlig liste over de 6 siste spilte sangene eller programmene på Radio Harstad.

- På grunn av at metadata alltid er oppdatert, vil også musikken som spilles AKKURAT NÅ deles på sosiale media, om man deler URL'en/internettadressen til webradioen. Da ser det f.eks ut som på bilde-eksemplet under.

- Spilleren har en tilpasset versjon av Bootstrap 4.3 som skjelett, og har flere hundre linjer med ny kode som er laget spesiellt for Radio Harstad-spilleren.

Viktig:
På grunn av tekniske begrensninger er det ikke ennå mulig å dele webradioen på sosiale media MED sanntids-metadata innbakt, direkte fra radioharstad.no. Dette kommer etterhvert.

Inntil videre kan URL'en under benyttes ved deling på sosiale media (innser at det muligens er litt for spesiellt interesserte, men når alt ligger til rette for det, er det jo en kul funksjon å ha, tenkte jeg :-) “

https://atchoo.net/dev/radio/

Andreas

----
Andreas sine topp 5 radiolåter:

1. Do you remember Rock'n'roll radio? (The Ramones)
2. Radio, radio (Elvis Costello)
3. Radio (Rancid)
4. Roadrunner (Jonathan Richman & The modern lovers)
5. This is radio clash (The Clash)

Tommy sine topp 5 radiolåter:

1. Guerilla Radio (Rage Against The Machine) 2. Do you remember Rock'n'roll radio? (The Ramones) 3. Rebel Radio (The Prodigy 4. On Your Radio (Joe Jackson) 5. Liberation Frequency (Refused)

Tusen takk til Andreas! Sjekk ut musikken hans her!

nettradio Myra.png