Konsert for ungdom!

30. oktober 2020 er det klart: en egen konsert på Støperiet i Harstad for ungdom mellom 13-17 år! Konseptet No Fun henter inn artistene Hkeem, Hedda Mae og A Million Pineapples. Konserten arrangeres av ungdom og Festspillene i Nord-Norge, og er en del av Festspillenes ungdomssatsning funG, der målet er å få flere ungdom som en del av publikumet på festivalen hver sommer. 

no fun.png

Siden i sommer har rundt 20 ungdommer jobbet med å arrangere en egen konsert for de fra 13 til 17 år. Nå er artistene klare, og det er en tøff og særs relevant lineup som skal spille på Støperiet i Harstad fredag 30. oktober.

Hkeem, Hedda Mae fra Bergen og indiepop-bandet A Million Pineapples fra Tromsø er den solide artistrekka.

Alle artister har fått solid spilletid på Radio Harstad de siste årene, så for den gjengse radiolytter vil det være gjenkjennbare toner denne kvelden.

Festspillene har tenkt mye på hvordan de skal knekke koden og finne ut hva som skal til for at ungdom skal komme på arrangement. Derfor har de unge vært med prosessen både på teknisk side, booking og markedsføring. 

Mange av de involverte ungdommene finner du til daglig på Radio Harstad og Ungdommens Hus.

– Tanken var at vi skulle lære opp en gruppe ungdommer slik at de senere kan ta initiativ til flere arrangement selv. Vi er ikke i tvil om at de vil gjøre store ting framover, men det har også vært en svært lærerik reise for Festspillene. Vi har fått helt ny innsikt i hva ungdomsgenerasjonen er opptatt av, og vi er sikre på at dette prosjektet gjør oss svært godt rustet til å skape gode arrangement med ungdom også under Festspillene, sier Skúladóttir. 

Konserten koster 200 kr per person, og billetter bestilles på web. Det er kun 100 billetter tilgjengelig, og billettene blir tilgjengelig i 2 bolker; 

  • 50 billetter legges ut for salg fredag 16. oktober kl 17:00

  • 50 billetter legges ut for salg søndag 18. oktober kl 18:00

Inkludert i billettprisen er 1 0,5 L brus og 1 popcorn til hver ungdom. 

Konserten arrangeres i Støperiet, en av de over 100 år gamle verkstedhallene fra det tidligere Kaarbø mekaniske verksted. Link til kart; https://goo.gl/maps/VHaYxNQC1c8hQYiR8

Konserten avsluttes kl 21:00, og det vil være mulig å ta buss både nordover (21:35 mot Borkenes) og sørover (21:45 mot Kilbotn) etter konserten. Vi oppfordrer foreldre som skal hente sine ungdommer til å avtale hentested med sine ungdommer litt unna Støperiet for å unngå mange biler like utenfor inngangen. Vi foreslår torvet/parkeringsplassen ved bussterminalen i sentrum.

Smittevern

Festspillene i Nord-Norge er ansvarlig arrangør, og vi legger vekt på gode smittevernrutiner. Det legges spesielt vekt på at publikum kan holde avstand, og vi jobber sammen med ungdommene for å finne gode praktiske løsninger på dette. Et viktig tiltak er at vi ikke tillater mer enn 100 publikummere i et lokale hvor vi har hatt 350 til stede på tilsvarende arrangement. Dette, sammen med målrettet møblering skal være med på å sikre at arrangementet skjer i trygge former.