Anmelderkurs og Nils Bech

Forrige uke var vi på kurs i å skrive anmeldelser og omtaler med Hanne Gideonsen på Ungdommens Hus. Hun ga oss innføring i hva som er viktig når du skal skrive om f.eks en konsert, film, musikk osv. Forberedelser, fokus, kreativitet og å bruke et språk som fanger publikum er stikkord. Alle deltakerne fikk i oppgave å skrive omtale om en av sangene fra årets plate fra Nils Bech. Her kan du se hva noen av ungdommene syntes om låta Why.


For de fleste var det første møte med låten og artisten, så dette er resultat av en håndfull lyttinger på rappen og direkte opplevelse av de de fikk høre.


Nils Bech - Why. Fra plata Foolish Heart, utgitt Mai 2020. Omtaler skrevet av ungdommer på skrivekurs ved Ungdommens Hus, Harstad:



“Man kan lure på hvorfor ikke “WHY” har fått mer oppmerksomhet etter utslippsdagen når Nils Bech tar med personen på andre siden av ørepluggene på en drømmeaktig reise. Bechs behagelige stemme, kombinert med mektig, men avslappende technopop skaper en stemning som er både byssende og inspirerende”.

-Thea Holand


“Nils Bechs nye låt “WHY” fyller rommet. Den har en eventyraktig start som får deg til å drømme deg bort. Nils Bechs stemme passer perfekt til hele oppsettet, og de forskjellige komponentene komplimenterer hverandre veldig fint. Jeg tror at det hadde hørtes helt euforisk ut med høretelefoner. Hvis du liker ballader og unike stemmer er dette noe for deg”

-Ronja Brauckmann (15)


“Nils Bechs fine vokaler er et perfekt match med det instrumentale brukt i sangen Why, og gir en rolig og avslappende følelse. Det er ikke ofte man hører kombinasjonen av techno og fiolin, men her klarte han å sette det sammen på en god og balansert måte. Det er vanskelig å sette sangen i en spesifik sjanger, men den gir en følelse av indie, symfoni og elektrisk musikk. Alt uten å virke overdrevent”.

-Elin Ostad (15)


“Den nye låten til Nils Bech er en balansert mix av myke vokaler og dype bassnoter i bakgrunnen. “Why” høres ut som siste sang til soundtracket av en film, som spilles mens den siste scenen glir over i rulleteksten på storskjerm. Kanskje er ikke lyrikkens mening så lett å tyde, men melodien fenger og man får lyst til å danse i takt. Om man er fan av indiepop er denne verdt å sjekke ut”.

-Linn-Tone Sandnes Skaug


Vil du skrive anmeldelser eller andre saker for radioharstad.no kan du sende oss en epost til post@radioharstad.no eller kontakte oss på FB eller IG.

Ungdommens Hus er byens kulturhus for ungdom fra 15-25 år. På huset kan du være med på mange ulike aktiviteter hver uke. Huset har åpent tirsdag, onsdag og torsdag. Har du egne prosjekter du vil jobbe med kan du låne huset utenom disse åpningstidene.

nils bech - Foolish Heart.jpg