brenn. : Sexy punkepop, fulle studenter og svette mindreårige. Det er fredagskveld og ungdomstid på Ludo Bar & Scene.

Verdens hyggeligste trommis spiller i brenn. (Foto: Ludo Bar & SCene)

«Denne låta handler om å være svett og usikker». Rockeduoen brenn. har tatt turen innom punkehovedstaden i nord igjen, og inviterer til fredagskveld og ungdomstid med et band som er dobbelt så stort som duoen selv. De har med seg en ekstra gitarist og en bassist som løfter hele feelingen av å være på rockekonsert et par hakk. De spiller tight, det er gode låter og de har en både røff og sexy utstråling.

Artist: brenn.

Sted: Ludo Bar & Scene

Dato: 07.10.2022

Skrevet av Tommy Vandalsvik

brenn. har en ungdommelig energi som om de skulle kommet rett ut fra øvingslokalet på Ungdommens Hus, og en selvtillitt som om de har spilt et par tiår på pønkeruta gjennom europa. Sjangermessig beveger de seg et sted mellom Nirvana, Honningbarna, Kjartan Lauritzen, The Hives og Kråkesølv. Det er rock, det er pop, det er punk, det er grunge og det er brenn.

brenn. (Foto: Ludo Bar & Scene)

Fremst forran scena står de yngste blant publikum, det er dansende svette ungdommer mellom 14-18 år som har dratt med seg et par ungdomsarbeidere som verge for å komme seg på konsert. Masse kudos og high fives til Ludo og brenn. som legger til rette for at ungdommer under 18 også får dra på konsert! Det er så viktig. Det var for så vidt ingen fra Kanebogen Ungdomsklubb (K.U.K.) som var verge og dro oss kids med på slikt på 90-tallet. Det var vel heller aldri relevant for spillesteder å gi tilgang til ungdommer den gang. Eller tar jeg feil kanskje?

Anyways, brenn. leverer både svette, tunge riff og glade kjappe allsanglåter. Publikum synger med og danser. Noen av studentene har nok startet  å drikke for tidlig, og vokalisten må avbryte under ei låt for å gripe inn og fjerne en publikummer som lager kvalm forran scena. Enda et eksempel på den uredde auraen dette bandet har rundt hele seg. De har attitude, og de kler det. De pøser ut poetiske rocketekster man kan relatere til, kanskje særlig i en ung og usikker alder, og de leverer det med troverdighet. Man får en følelse av at de har hatt et langt og levd liv, tross sin relative unge alder. De er både kule og kleine med sine betraktninger mellom sangene. Og de virker oppriktig ekte i sin fremtoning, akkurat som musikken.

brenn. (Foto: Ludo Bar & Scene)

brenn. er et perfekt soundtrack for et ungdomshjerte. Uansett alder. De setter ord på vanskelige ting, vanlige ting og frustrerende ting i livet. Og de sier de orda med en intensitet som får oss til å høre på og kanskje kjenne litt etter. Og kanskje de hjelper noen av oss slik at vi selv kan brøle ut depresjonen vår for en stakket stund. Gi oss mer av dette. Og gi oss flere ungdomskonserter.

Et par av ungdommene fra Radio Harstad som var der fikk gjort et intervju med bandet. Sjekk det ut på lokalradioen din. De samme ungdommene arrangerer forøvrig ny konsert for ungdom på Harstad Fritidssenter denne uken med Cult Member og Barnevænnlig. Onsdag kl 20:00 EVENT HER

Radio Harstads reportere Ingvill og Norah med brenn. (Foto: privat)

Et relativt lite publikum, relativt ung snittalder, med relativt mye energi! (Foto: Ludo Bar & Scene)

Alt i alt lover det bra for et ungt musikkmiljø i byen med flere ungdomskonserter. Og de unge blir eldre en gang, og skal benytte seg av konserter og festivaler da og, så konsertarrangører: ta vare på ungdommen nå og bygg et publikum for fremtida.

brenn. Live @ Ludo Bar & Scene. (Fot: Ludo Bar & Scene))