Music Freedom Day on Radio Harstad

Lytt på Radio Harstads temasending i forbindelse med Music Freedom Day 2018, Lørdag 3. Mars kl 19:00 på nettradio (radioharstad.no) over hele verden. Vi retter fokus på forfulgte musikere og musikk som har forsøkt vær kneblet av myndigheter i forskjellige land.

 

Lørdag 3.mars retter vi oppmerksomheten til Music Freedom Day 2018. Vi har intervju med Jan Lothe, prosjektleder for SafeMUSE. Kommunalsjef i Harstad kommune, Henry Andersen er innom og snakker om fribymusikkordningen og hvorfor Harstad ble verdens første friby for musikere. Til slutt blir vi litt bedre kjent med fribymusiker Hamid Sakhizada i samtale med fribymusiker Abazar Hamid.

Gjennom hele sendingen serverer vi musikk fra artister som på en eller annen måte har blitt sensurert, forfulgt eller på annen måte har blitt nektet å framføre sin musikk. Her er det artister fra hele verden, også norske sanger som i sin tid ble sensurert og nektet spilt på NRK.

Sendes Lørdag 3.Mars kl 19:00 på Radio Harstad.

PRESSESKRIV PÅ ENGELSK FRA FREEMUSE:

MFD-2018-header.jpg

On 3 March, Music Freedom Day 2018 places the spotlight on women, LGBT and minority musicians to celebrate artistic freedom of expression and highlight the proliferating trend of silencing artists.

Music Freedom Day is a global celebration of the human right to freedom of musical expression, with artists and organizations worldwide coming together to defend artistic freedom. Since its initiation in 2007, Music Freedom Day has been celebrated in more than 30 countries.

For Music Freedom Day 2018, events include concerts, performances, panel discussions and workshops in Senegal, Kenya, Jordan, Pakistan, Myanmar, Sierra Leone, Guinea, Liberia, the Netherlands, Sweden, Norway, Italy and more.

Follow us on our social media for updates on the campaign to highlight Music Freedom Day and celebrate the day

@freemuse98
  

@freemuse98

 @freemuse.98