Rock Mot Rus 2018. Fantastisk festival!

Rock mot Rus
Ingen rus, en del rock og litt jus!

Rockebussen gikk fra Harstad kl. 12 stappa full av spente rockeungdommer + en Tommy (aka Den Gamle Rockeren), vi ankom Andenes etter en fem timer lang busstur. Bussturen var lang og litt slitsom, men når vi reiste med så godt selskap var det ikke så tungt allikevel (og en burger på Sortland er heller ikke feil).

Rock mot Rus er årets største begivenhet (ja utenom skoleslutt da), det er det alle gleder seg til i løpet av de triste vintermånedene, et tegn på at våren nærmer seg. En festival midt på lille Andenes som alltid går over alle forventninger, og etter 35 år er festivalen fortsatt i full fart med store navn og kule sceneshow. Som vanlig var Radio Harstad på plass i det faste bøttekottstudioet vårt, sendinger ble holdt gjennom hele natten for å intervjue alle headlinere og deltakerbandene i rockemønstringen. I år var ca halvparten av crewet vårt førstegangs RMRere. Vi kan bare anbefale ungdommer om å være med Radio Harstad tilbake neste år, vel verdt det!

Årets hovedattraksjoner var Frank Carter and the Rattlesnakes som rocket løs på fredagskvelden, med moshpit, crowdsurfing, circlepit og alt som trengs for de som trenger litt rock i hverdagen. Lørdagens hovedartist Sondre Justad ga publikum en hårreisene og nær konsert, verdt ventetiden. Andre headlinere som leverte godt var Vanja V, Blood Command, Ondt Blod, Lyse Netter, Jesper Jenset, Kuuk, It Might Get loud og fjorårets vinnerband Neon Apartments. 

Av de 29 deltakerbandene fra hele Nord-Norge (og ett fra oslo!), gjorde årets eneste Harstadband RUST stor suksess med sin 6. plass. De imponerte ikke bare juryen, men det gikk gjetord om konserten deres helt ut til Bleik! Årets vinnerband som får spillejobb på BUKTAFestivalen i Tromsø var Bodøbandet Regnvær. For å gjøre det hele enda litt kulere fikk bandet A Million Pineapples fra Tromsø andreplassen og spillejobb på Parkenfestivalen i Bodø.

Takk for i år Rock Mot Rus. Vi ses neste år. <3

Tekst: Martine Klæboe

Foto: Siri Holst Sverresvold

Reporter Martine fra Harstad og rockevokalist Frank Carter fra England.

Reporter Martine fra Harstad og rockevokalist Frank Carter fra England.

Ondt Blod

Ondt Blod

Frank Carter &amp; The Rattlesnakes

Frank Carter & The Rattlesnakes

KUUK

KUUK

Lyse Netter

Lyse Netter

Blood Command

Blood Command