På retro-reise med Spawn point redaksjonen

0505_retrospillmessen-banner.png

Tradisjon tro så var vi i SpawnPoint redaksjonen + Tommy, vår flotte redaktør i Sandefjord for å være med på Norges største retro-gaming expo! Dette er andre året på rad vi i Radio Harstad vi har vært med på expoen, og vi hadde det minst like gøy i år også. 
(saken fortsetter under bildet)

Sandefjord ligger sånn sirka hær!

Sandefjord ligger sånn sirka hær!

Når vi kom til Runarhallen var det litt kaos. Det var mange MANGE folk som ville inn i hallen og fra det jeg (Julian) kunne se, så var det nok mye mer folk i år enn i fjor. Første dagen ble brukt litt forskjellig av hver av oss. Milosz og Tommy gikk rundt som unger i godtebutikk som har fått spis så mye du vil pass, og prøvde alt som prøve kunnes av konsoller og spill, mens jeg satt meg til å skrive intervjuer og dro på paneler.

Point and click legende Ron Gilbert

Point and click legende Ron Gilbert

Jeg fikk sett Point and click spill legenden Ron Gilberts Q&A. Der fikk vi lære mye om utviklingen til den kjente spillserien Monkey island og andre spill han har vært med på å lage. 

Senere på dagen fikk jeg lurt meg inn på Rare games panelet. Der fikk vi høre spillutviklingsveteranene Chris Marlow, Shawn Pile og Dave Dokes mimre og vitse om hvordan det var å jobbe for en av industriens mest kjente studioer på 80, 90  og 2000 tallet.

Chris marlow (rare panelet) + David Doak og Shawn Pile

Chris marlow (rare panelet) + David Doak og Shawn Pile

Rett etter Rare panelet fikk jeg med meg The Completionist panelet. Der var returnerende gjester Jirard "the completionist" Khalil, Alex Faciane og Kelly "pokekellz".  Det var en hyggelig time med tema som største nedtur, Youtube sukess og merkelig nok, Saw filmene.

Like etter det var første dag over. Med flere tusen kroner allerede brent på godsaker og merch var det satt opp for å bli en fantastisk dag 1 og vi lå i vente på en forrykende dag 2.

Dag 2 kommer snart til en RadioHarstad.no nær deg