Bukta på Bygda = Rock, øl og sjømat i låven

Denne helgen, 25-26. Mai, avholdt Moen Kulturlåve Bukta på Bygda, i samarbeid med Buktafestivalen. Det publikum kunne få oppleve disse dagene var rock, øl, sjømat, og håndtverksbrygg. Vår reporter var tilstede på fredagskvelden og fikk med seg at The Modern Times, Lüt og Hollow Hearts virkelig sørget for god Bukta-stemning på låven.

Sverre Hågbo som har låven på gården sin var storfornøyd med samarbeidet med Buktafestivalen og arrangementet Bukta på Bygda. Publikum møtte opp og tok med seg rockefoten og det var en godt oppfylt låve som fikk levert kvalitetsrock.  (saken fortsetter under bildet)

Hollow Hearts viste oss en energisk opptreden med mange fine sanger. Et band å følge med på fremover. Foto: Daniel Lilleeng

Hollow Hearts viste oss en energisk opptreden med mange fine sanger. Et band å følge med på fremover. Foto: Daniel Lilleeng

 

The Modern Times fra Tromsø leverte energisk og fengende rockemusikk  og har en spilleglede som smitter godt over på publikum. Hollow Hearts var av det litt mer rolige, og melodiøse slaget, og leverte nydelige sanger med en energisk og overbevisende framføring. Lüt var kveldens hardeste band, som spiller hard rock med elementer fra punk og hardcore. En energibombe av et band som virkelig fikk det til å riste i ikke bare en rockefot. (saken fortsetter under bildet)

The Modern Times vet å lage god stemning, med en herlig karismatisk frontfigur. Foto: Charite Esp

The Modern Times vet å lage god stemning, med en herlig karismatisk frontfigur. Foto: Charite Esp

 

Det er første gang Moen Kulturlåve har et samarbeid med Bukta festivalen.   Buktafestivalen har ordnet tre band til Moen Kulturlåve med tilknytning til Buktafestivalen. Og et av de bandene som skal spille er lokal og det er Hollow Hearts, ellers så er resten av bandene fra Tromsø.

Lüt rocka scenen skikkelig på fredagskvelden og spiller hard rock med elementer fra punk og hardcore. Foto: Charite Esp

Lüt rocka scenen skikkelig på fredagskvelden og spiller hard rock med elementer fra punk og hardcore. Foto: Charite Esp

 

Her kan dere lese et intervju om hva Sverre Hågbo syns om dette arrangementet:

Hvordan tror du stemninga blir i kveld?

Det blir sikkert bra, håper det. Det virke som at folk er litt lysten på å høre ny musikk og det er jo det som er litt vanskelig. For dem vil helst høre gamle travere, men dem må bare finne seg i å lære og like litt nyere musikk. Så det er i hvertfall god kvalitet på bandene, også får vi håpe folk kommer å høre på det. Sier Sverre Hågbo.

Tror du det blir folksomt og er det utsolgte billetter?

Nei det er ikke utsolgt, men vi håper det kommer nok folk så det blir god stemning. Vi regner med det blir over 200.

Hva er det folk kan få oppleve her i kveld?

Det første bandet ut er Hollow Hearts og det er en litt sånn melodiøs blanding av forskjellig ting. Det er ikke veldig hardt og fort og høyt, det er mye sang så det er et veldig bra band. Også kommer Lüt og det er litt tyngre saker og dem var faktisk nominert av p3 for årets live band. Dem vant ikke men dem var i blant de nominerte og det er ikke så aller verst faktisk. Og til slutt kommer The Modern Times som er en litt blanding av country og rock, så det blir heftig. Så det roligste bandet starte, også blir det hardest også kommer det litt roligere etterpå igjen.

Er  det noen av bandene du gleder deg ekstra mye til å høre på under konserten?

Nei, jeg ser mest frem til alle tre. Men det blir artig å høre det lokale bandet, og også alle bandene. Så det ser jeg frem til.

Er dette samarbeidet noe du ønsker å fortsette med i flere år?

Det håper vi på, tror Tromsø folkene syns det er litt spesielt og morsomt å komme på bygda. Nå har dem vært å sett i fjøsen de fleste musikerne, og klappet på dyr. Så det syns jeg var fint. Også syns jeg og at det er fint at de på innlandet kan få litt input fra andre band og musikk sjangre, og tradisjonelle ting så det mene vi er fint. Så vi håper vi får til å fortsette med det.

Reporter: Charite Esp.

Buktafestivalen er i år 19-21. Juli i Telegrafbukta i Tromsø. Radio Harstad er tilstede der også.