Vi gikk over streken med Rampestrek

Duoen Rampestrek fra Harstad er brennhete for tiden med utstillingen "Over Streken", som varer til 2.juni i Galleri NN. Dette er den mest besøkte og populære utstillingen Galleriet noensinne har hatt. Vi tok en prat med gutta bak Rampestrek. Du kan høre hele intervjuet i Fredagens (25.05) Harstad Idag-sending fra kl 16:00.

Torgeir Riise og Petter Bratland har drevet med graffitti og street-art, eller tagging om du vil, siden de var noen små rampegutter. De siste årene har de vært meget aktive i Harstadregioenen og har utsmykket bybildet, såvel som inne i lokalene til bedrifter med mer. De har også vært rundt i vårt langstrakte land og i utlandet på oppdrag med sin gatekunst. 

28.april var det åpning av utstillingen "Over Streken" i Galleri Nord Norge, og det har aldri vært så mange folk på en utstillingsåpning i det ærverdige galleriet. Det betyr at Rampestrek og gatekunsten har sin plass, også inne i et galleri. Blant de besøkende var det både gamle og unge mennesker fra alle samfunnslag. Vi så dresskledde herremenn og slitne pønkere stå side om side og se på kunstverkene. Fine fruer og unge metaljenter. Unge hip-hopere og gamle rockere. Ganske vakkert.

Stikk inom Galleri Nord Norge og se på utstillingen, den er som sagt der til 2.Juni.

Hør intervjuet på Radio Harstad Fredag 25.05 kl 16:00 stream på www.radioharstad.no

Intervjuet finner du også på Radio Harstads soundcloudside så du kan høre det akkurat når det passer deg.

Fullt hus på Rampestreks utstillingsåpning

Fullt hus på Rampestreks utstillingsåpning

Noen av kunstverkene du kan se i galleri Nord Norge

Noen av kunstverkene du kan se i galleri Nord Norge

Rampestrek er synlige i byen vår

Rampestrek er synlige i byen vår