Kill The Silence 2018

For 3.året på rad arrangeres rockefestivalen Kill The Silence i Harstad. Årets festival leverte 6 band fordelt på festivalens 3 dager fordelt på Ludo og Ungdommens Hus 3-4-5.Mai. For oss frammøtte ble det en fantastisk opplevelse. 6 band med stor sjangerbredde innen rock/punk/metal-segmentet KTS jobber med. Vi gleder oss allerede til neste år. Les mer om festivalen her.

Det hele startet på Ungdommens Hus Torsdag 3.mai. De lokale 17-åringene i Rust har gjort seg bemerket det siste halve året, og skuffet ikke her  heller. De spilte en intens og god konsert for de frammøtte ungdommene. Kveldens konsert var gratis for byens ungdom (applaus!), og bak lyd- og lysbordet fant vi ungdommer som hadde deltatt på UHs ly- og lyskurssamme uke. Kult.

Fredag 4.mai er det også Rust som åpner på Ludo Bar & Scene. Guttene leverer sitt hittil lengste sett, og de spiller med en energi og selvikkerhet som erfarne musikere. Både unge og gamle rockere i lokalet nikker anerkjennede og vi observerer flere rockefoter som tramper med. Følg med dette bandet fremover, de spiller forresten også på Buktafestivalen i Juli.

Neste band ut er Adjentist fra Tromsø, helgens mest brutale opplevelse. Gutta leverer et intenst show, med sin industrielle, mattematiske djent-infuserte metal. Publikum headbanger velvillig, og med to growlende vokalister understreker det bare hvor hardt, brutalt og mektig dette er. Sjekk ut plata de har gitt ut!

Ohmwork er også fra Tromsø, og denne powertrioen spiller metal av den mer klassiske sorten. Man hører at disse herremenn har hørt på både DIO, Sabbath og Slayer. Erfarne musikere som spiller tight som f***. Her er det ingen slinger i valsen. De får med seg publikum fra start, og gjennomfører sin første konsert i Harstad med stor suksess. Vi anbefaler den siste plate deres, Alyssa Drone. 

Harstad Tidende var tistede både Torsdag og Fredag med live videostream av konsertene. Dette kan du finne på facebooksidene til HT. 

Lørdag og vi er mer enn klar. Både glad fordi det er god stemnign og god musikk, men også trist, siden det er siste dag. Anyways har festivalen vært å speidet på Rock Mot Rus etter ett relativt lokalt band å åpne med. Valget falt på The Irrelevants fra Sortland. En energisk og spilleglad gjeng 18-åringer som har både teft for å skrive låter og i valg av coverlåter (vi fikk både David Bowie og Nirvane innimellom deres egne låter). Vokalisten, en amerikaner som har forvillet seg til vesterålen, er høyt og lavt, fargerik og er utstyrt med ett tonn karisma. De leverer en kul rockekonsert og vi håper de fortsetter å spille ilag, for dette kan bli skikkelig kult!

Rise Above er fra sørlandet og spiller Hardcore, og en slik intens hardcorekonsert har vi ikke sett i Harstad siden The Revolt herjet undergrunnen. Vel, kanskje med unntak av konsertene Ondt Blod har gjort her de siste årene. Vel, tilbake til Rise above. Det var så fett, så tøft, og så herlig å endelig se de live, da vi har spilt låtene de har utgitt på radioen ved flere anledninger. De ser ut som rockestjerner, de spiller tight og tøft og energien smitter over på publikum som moshpitter og jubler for full maskin. Får du sjangs å se de live en gang, bare gjør det!

Om det er planlagt eller ikke, så er avslutningen på festivalen perfekt. Eurotrash fra Østlandet spiller pop-punk, eller skatepunk om du vil. Festivalens mest allment tilgjengelige band, og de får både punkere og metalheads til å ta helt av foran scenen. Vi snakker moshpit, stagediving, crowdsurfing og allsang. Allsang for mange av disse låtene har vi hørt på Radio Harstad. Når de fyrer løs en cover av Blink 182 eksploderer det i salen, og det føles ut som de 80 personene som er der blir til 200. Perfekt avslutning på festivalen.

Alle festivalens artister som har utgitt musikk kan du høre i Radio Harstads spillelister. Intervjuer og mer om festivalen hører du i vårt metalprogram Svartelista.

 

Reporter: Mickaela Bernhart  Foto: Siri Holst Sverresvold

Rust

Rust

Adjentist

Adjentist

Ohmwork

Ohmwork

The Irrelevants

The Irrelevants

The Irrelevants

The Irrelevants

Rise Above

Rise Above

Eurotrash

Eurotrash