METALLICA & KVELERTAK!!

2. Mai var vi vitne til en maktdemonstrasjon av en konsert i Telenor Arena. Metallica har akkurat gjennomført sin World Wired Tour, og det beste av alt er at norske Kvelertak var med som supportband. Matallica gjør en grei konsert, Kvelertak gjør en veldig bra konsert. Les mer om hvordan vi opplevde konsertene i Telenor Arena her.

Kvelertak åpner med låtene Åpenbaring og Bruane Brenn, og har allerede publikums oppmerksomhet. Der jobben som supportband for giganter som Metallica ofte kan være en tung jobb, er det norske publikummet iallefall klar for å gi sin fulle støtte til fedrelandets mest hardtarbeidende band, denne maikvelden i Telenor Arena. En irriterende ting med metalkonserter av denne størrelsener at supportbandene ofte har mye lavere lyd enn headlinerne, men Kvelertak er i storform og får det til å koke i denne eneomre hallen da publikumsfavoritter som Evig Vandrar og Blodtørst kastes mot et metal-hungrig publikum. Da Kvelertakflagget tradisjon tro vaier over scenen mot slutten av konserten beviser både publikum og bandet at det slettes ikke er feil å ha et norskt band som support for verdens største trash-metal band.

Metallica kommer på scenen, og det er utvilsomt kult å se legendene live i norge igjen. De er nok litt eldre enn de var for 10-20 år siden, og vi føler vel at litt av energien mangler, noe som merkes i salen under de nyeste låtene. En merkelig karaoke-cover av A-HAs Take On Me markerer at vi er midtveis og da de klassiske låtene kommer som perler på en snor i siste del av konserten er det umulig å ikke kose seg og synge med. Da gir publikum også tilbake til bandet og energien tar seg opp både på og framfor scenen. Det kanskje kuleste var de enorme skjermen som jobbet kontinuerlig rundt/over scenen, hvor man fikk et veldig bra visuelt uttrykk som sideorder til kveldens metalliske hovedrett. (sjekk ut videoer på Youtube av disse installasjonene. Alt i alt er det kult å se Metallica live. Selv om man kan stå å tenke at de er litt utgått på dato, er de verdens største metallband og har betydd mye for rockehistorien, og man kan ikke unngå å synge med og trampe med rockefoten når f.eks Creeping Death og One slenges ut mot et takknemlig publikum. Mye er vel nostalgi, men er det noe galt i det?

Scenen er rund, midt i lokalet, publikum er rundt hele scenen. Bandene beveger seg konstant rundt slik at alle får med seg sine favoritter i bandene. Litt slapp stemning fra tribunene meldes det om, men på gulvet var det hytting med never, headbanging og allsang hele veien. Lyden i Telenor Arena har man blitt advart mot, og på vår første konsert i megahallen kan vi skrive under på at det er vanskelig å fylle lokalet med god nok lyd, noe som er litt synd for bandene, da de nok ville hørt noe vassere ut på en annen arena. Men det er bare kjedelig å prate om lydkvalitet og være en teknisk bedreviter, så det skal vi ikke snakke om. Eller gjorde vi akkurat det?

Also: Metallica gir en pengegave til et veldedig formål for hvert land de besøker, i norge falt valget på Kirkens Bymisjon. Bandet gir 1 Euro for hver solgte billett, og med et utsolgt Telenor Arena landet det på 250 000,- kroner til Kirkens Bymisjon. Vi applauderer!

Hører du på programmet Svartelista her på Radio Harstad får du høre mer om denne og andre metalkonserter vi er på.

 

metallica.jpg
Metallica

Metallica

Kvelertak  (Crowdfoto)

Kvelertak  (Crowdfoto)

Metallica er kjempeglade for å få møte norske Kvelertak. (Bilde fra Kvelertaks Facebookside)

Metallica er kjempeglade for å få møte norske Kvelertak. (Bilde fra Kvelertaks Facebookside)