4 Grunner til hvorfor du burde dra på retrospillmessen i 2020

Nå som Retrospillmessen har vært over for i år i en uke, så fikk det meg til å tenke på noe litt synd.  Hver gang jeg har nevnt til noen, voksne eller unge, at jeg skulle på Retrospillmessen så har jeg bare fått «Hæ? Hva er det for noe?». Dette tenker jeg egentlig at blir for galt siden det er en så fantastisk Expo for både de som er nostalgiske for spill fra fortiden, og for de som bare liker spill generelt. Det beste jeg kan gjøre da blir da å spre ordet og vil derfor presentere: 4 fine grunner til å dra på Retrospillmessen i 2020.

Sandefjord fra et falkeblikk  Credit: Wikipedia

Sandefjord fra et falkeblikk

Credit: Wikipedia

4. Du får besøke Sandefjord.

Den første grunne min holder vel egentlig mere til byen som Retrospillmessen er i, Sandefjord. Sandefjord er en fantastisk fin by som er spesielt fin nå på våren/sommeren. Hver gang jeg har vært i Sandefjord for messen, så har vi i Radio Harstad gått på oppdagelsesreise rundt omkring i sentrum og rundt. Hver gang har jeg blitt forelsket av sjarmen som byen utgir. Jeg vil virkelig anbefale at du tar litt tid og ser deg rundt om du reiser nedover.

Det er noe du ikke blir å angre på.

Sammlekort fra 1989  Credit: Retrospillmessen

Sammlekort fra 1989

Credit: Retrospillmessen

3. Nostalgien er nesten smittsom

Jeg er bare 19 år gammel og har ikke vært i live for store deler av tiden spill kulturen, men sjøl jeg ble litt revet med av den smittsomme følelsen av nostalgi. Lengselen for en tid hvor Sega gjorde som Nintendont, og hvor 32 bit var det hotteste nye som skulle ryste gaming verdenen. Man kjenner det med en gang man entrer hallen og tar inn de første synene, sjøl om du kanskje er 11 eller 60.

Bokser på bokser med barndomsminner for noen, og kule, helt nye opplevelser for andre  Credit: Retrospillmessen

Bokser på bokser med barndomsminner for noen, og kule, helt nye opplevelser for andre

Credit: Retrospillmessen

2. Mye gjemte skatter.

Denne går vel egentlig ut til heller de som er samlere, eller de som sikler over et minne fra barndommen i form av en ebay listing. På Retrospillmessen finner du alt slags spill, fra 1980 tallet, helt opp til 2018. Fantes det på en konsoll tidligere og det ikke er komplett shit, så finner du med stor sannsynlighet en kopi gjemt i en boks eller en hylle.

Og den siste, men kanskje den beste grunnen om du ble litt nysgjerrig..

Gleder meg til 2020  Credit: Retrospillmessen

Gleder meg til 2020

Credit: Retrospillmessen

1. Det blir bare større.

Ambisjoner er ikke noe som er mangel på rundt Retrospillmessen som et prosjekt.  Jeg har vært på Retrospillmessen i 3 år, hvert år så har expoen vokst og blitt bedre og større nesten uten unntak. Jeg hørte også mens jeg var der at det var snakk om at de skal flytte expo hall til noe dobbelt så stort, så messen kommer bare til å fortsette å vokse i fremtiden. Det gleder jeg meg sykt til og ser frem til 2020, og et nytt og bedre år for Retrospillmessen.