Vi fikk 100 000 kroner fra Equinor!

I skarp konkurranse med mange gode søkere nådde vi helt til topps og var en av de heldige organisasjonene som fikk støtte på hele 100 000,- kroner. Pengene ble brukt til å kjøpe nytt lyd- og lysanlegg i storstua på Harstad Fritidssenter, slik at alle som bruker huset kan nyte godt av utstyret. anlegget er snart ferdig montert og klart til å ta i bruk. Vi gleder oss til å åpne for fullt igjen!


Under kan du lese pressekrivet fra Radio Harstad og Equinor, saken har også blitt omtalt i begge byens aviser.

Radio Harstad fikk 100.000 fra Equinor

Landets eneste lokalradio drevet av og for ungdom har holdt på i 35 år. Et skikkelig lyd- og lysanlegg stod på ønskelisten når de søkte midler fra Equinors nye støtteordning; et anlegg som alle brukere av Harstad Fritidssenter ville få glede av: Radio Harstad, Centrum Fritidsklubb og Torsdagsklubben.

Tema denne gangen var «samarbeid» og vi lot oss berøre og begeistre av det nære og gode samarbeidet mellom ulike ungdomsmiljøer som alle vil få glede av nytt og godt lydutstyr til storstua, sier Anne-Mette Fjærli, informasjonssjef for Equinor i Harstad.

 På Radio Harstad samles mange kreative unge mennesker og lager musikk, hørespill, teater, podcaster, konserter og – ikke minst; radio.

 Lokalradioen har i over 35 år spilt en viktig rolle i byens kreative miljøer, og mang en journalist har startet sin karriere nettopp her. – Vi har forresten folk hos oss som også har tilbrakt mye tid i ungdommen i Radio Harstad, forteller Fjærli.

Tommy Vandalsvik, leder på Radio Harstad, og Anne-Mette Fjærli fra Equinor. I Bakgrunnen er Marios Musikk igang med å montere det utstyret. Foto. Hanne Handå

Tommy Vandalsvik, leder på Radio Harstad, og Anne-Mette Fjærli fra Equinor. I Bakgrunnen er Marios Musikk igang med å montere det utstyret. Foto. Hanne Handå

 

Radio Harstad er åpen for alle ungdommer fra 13 – 25 år

 

Vi legger stor vekt på å inkludere ungdom som har behov for en litt annen type tilbud, noe som passer for dem som kanskje ikke finner sin plass i andre organiserte aktiviteter, forteller leder Tommy Vandalsvik. Samtidig er mange av ungdommene her også aktive med andre fritidstilbud.

 På Radio Harstad er det plass til alle, noen engasjerer seg veldig og er her flere dager i uka, andre er innom litt sjeldnere. Og det er helt greit, her kan alle delta på sine egne premisser, sier Vandalsvik.

 Hvor mange som hører på Radio Harstad vet ikke den ansvarlige redaktøren. Om det er ti eller tusen spiller egentlig ingen rolle. - Det handler om prosessen og hva ungdommene lærer på veien. Men mest av alt handler det om å være sammen og ha det gøy, sier Vandalsvik. En ting vet han imidlertid: når de nasjonale kanalene sluttet å sende på FM-nettet fikk Radio Harstad flere lyttere.

 Ungdommen gjør det meste på egenhånd, og det er stor grad av ungdomsmedvirkning i det vi gjør. Flere av dem har egen nøkkel og kan komme og gå som de vil.

 Vi merker veldig godt at når ungdommene får tillit så tar de ansvar, forteller Vandalsvik.

 

En plass og en oppgave for alle

Det fine med radio er at det finnes oppgaver for alle, forteller Vandalsvik. Noen liker å være på lufta, andre ønsker å jobbe teknisk, noen vil planlegge, ta bilder, lage innhold til sosiale medier og andre henger kanskje med litt på sidelinja og bidrar der de kan.

Hos oss på Radio Harstad kjører ofte ungdommen kurs for de yngre barna på Centrum Fritidsklubb og for de funksjonshemmede på Torsdagsklubben, i tillegg til at en stor del av opplæringen av ungdom på Radio Harstad gjøres fra ungdom til ungdom.

Nå planlegges det for konserter, forestillinger, DJ-kurs og mange andre aktiviteter for det mangfoldet av brukere som tilbringer store deler av fritiden sin på Harstad Fritidssenter.

 

Nytt lyd- og lysanlegg betyr mye

 Med nytt lyd- og lysanlegg vil vi endelig kunne ferdigstille det største rommet på huset og gjøre det klart for små konserter, live DJs, filmvisning og forestillinger av forskjellig art. Dette vil kunne tiltrekke oss enda flere brukere som her kan få sin arena for å uttrykke seg, eller som publikummere få nye inntrykk, forteller Vandalsvik.

På Harstad Fritidssenter legger vi til rette for at alle skal få sette sine avtrykk, og dette er enda et stort steg i den retningen vi vil at huset skal utvikle seg i, og det er ingen tvil om at når vi samarbeider på tvers av tilbudene kan vi nå langt.

Vi stopper heller ikke her, men jobber videre for å kunne tilby gode rammer for alle som vil være med å sette sitt preg på huset framover. Harstad Fritidssenter er allerede blitt et levende hus med aktivitet 7 dager i uka, nå faller enda en stor brikke på plass og storstua kan endelig bli den samlingsplassen og visningsarenaen vi ønsker det skal være, sier Vandalsvik.

 

Nådde opp i stor konkurranse

I november 2020 fikk Equinor inn over 1600 søknader fra hele landet, fra foreninger, idrettslag og andre gjennom den nye donasjonsordningen. 40 tiltak fra Nord-Norge nådde opp i hard konkurranse der Radio Harstad var en av under 10 som nådde helt opp og fikk topp-potten på 100.000 kroner, forteller Westvik.

Vandalsvik: - Vi har med støtten fra Equinor, sammen med midler fra Barn og Unge Fritid (avdelingen i kulturenheten som omfatter Radio Harstad, Ungdommens Hus, Centrum Fritidsklubb og Torsdagsklubben), investert i lyd- og lysutstyr som er tilpasset lokalet og muliggjør mye mer aktivitet og deltakelse.

Utstyret er brukervennlig og det er meningen at barn, ungdom og alle som bruker huset skal kunne betjene dette selv, etter å ha fått opplæring. Lokalet, og spesielt sceneområdet, vil nå endelig framstå som ferdig, 1,5 år etter vi åpnet for aktivitet her.

Fjærli forteller at Equinor har lang tradisjon med å støtte frivilligheten i Norge. Både gjennom talent- utviklingsprogrammet Morgendagens Helter på nasjonalt nivå og med lokale tildelinger.

Selskapet åpner for nye søknader fra lag og foreninger 1. april 2021 via følgende nettportal:  https://equinor.com/stotte