Glød

Folk i Nord Norge brenner for sitt lokalsamfunn, og det har Sparebank1 Nord Norge markert og inviterte lørdagen 22.september hele Harstad til GLØDkonsert! Våre reportere var tilstede iløpet av dagen og opplevde et yrende folkeliv fra tidlig morgen til sent på kvelden.

 

Gratisbillettene til GLØD konserten ble revet fort bort, og det visste seg at hele Harstad var tilstede på arrangementet når det viser seg at 24.000 gratisbilletter ble borte. Denne helgen inviterte Sparebank1 Nord Norge hele Harstad til konsert fordi vi har alle sammen et glødende engasjement. Enten det er på hjemmebane, i nabolaget, idrettslaget, jobben, eller korpset. Hver dag gjør tusenvis av nordlendinger en innsats for å gjøre lokalsamfunnet sitt til et bedre sted. Reporter Charite Esp og Dan Solberg var tilstede å rapporterte fra tidlig om dagen til ganske sent om kvelden.

 

Hvem kom?

Det var mange kjente artister som kom til Harstad denne helgen for å være med på å markere det glødende engasjementet som alle har. Blant dem som var kan dere lese her:

•      Dagny

•      Marcus & Martinus

•      Kristian Kristensen

•      Kari Bremnes

•      Tungevaag & Raabaan

•      Sigrid

•      Sondre Justad

•      Thea

 

Marcus og Martinus til GLØD!

Marcus og Martinus er blitt en av Norges største artister på kort tid, fredag 21 september ankom de Harstad kl 23.00. I et følgende intervju av Harstad Tidende sier de:

 

- Vi gleder oss veldig mye! Det er noe helt spesielt å spille her i nord, det blir liksom litt på hjemmebane. Vi er stolte av å være nordlendinger og synes dette er et veldig fint arrangement å få være med på, sier Marcus Gunnarsen.

– Det er et veldig fint arrangement å få være med på, og vi lover publikum en skikkelig fest fra scenen. Vi håper alle blir med oss på å lage liv i Harstad, sier Martinus Gunnarsen.

På en skala fra en til ti- hvor mye gleder, dere dere til konsert i Harstad?

– Enkelt svar: 10 pluss, svarer Marcus.

Charite Esp reporter fra Radio Harstad kan understreke om at det denne helgen var veldig folksomt i sentrum fra tidlig om morgenen og at Marcus og Martinus holdt det de lovte, og ga en fantastisk konsert til alle de oppmøtte.

Marcus & Martinus på scenen i Harstad. Foto: Charite Esp

Marcus & Martinus på scenen i Harstad. Foto: Charite Esp 

- Jeg var på et oppdrag med Sparebanken og oppdaget at folk begynte å strømme til Sparebanken for å hente sine gratis billetter fra rundt kl 10. Da jeg skulle inn til Sparebanken for å møte kontaktpersonen min for oppdraget, så var det kø fra ytterdøren av og helt inn i Sparebanken. Samtidig senere på dagen observerte jeg at den lange køen til den første konserten hvor Marcus & Martinus skulle opptre ble fort veldig lang. Det var mange hylende fans, og fans strømmet til bilen hvor Marcus & Martinus var på tur backstage.

glød.jpg

 

Vi sto på andre siden å snakket med vaktene om vi kunne komme backstage for å prate med noen artister da det skjedde, bilen kjørte rett forbi oss, så det var litt gøy! Jeg så selv bilen kjøre rett forbi hvor faren og presseansvarlig Marte Schei satt foran mens guttene satt i baksetet med sorte ruter så vi kunne ikke se de ordentlig vi så bare håret stikke opp.

Jeg var også i kontakt med Marte Schei presseansvarlig for Marcus & Martinus, men guttene kunne ikke ta noe intervjuer for de skulle like rett etterpå til Amsterdam.

 Jeg personlig ønsker å takke Sparebanken for at de gav oss, og befolkningen en så flott opplevelse og en så fin gave! Fantastisk at Harstad fikk lov å gløde sammen denne lørdagen, og jeg syns det rett og slett var fantastisk at alle sammen som var tilstede visste et så stort engasjement denne lørdagen. Sparebanken hadde også vært med de eldre tidlig på dagen og elvert kulturelle opplevelser, så dette var virkelig et inkluderende arrangement for alle sammen!

-Charite Esp.