BUKTA BABY!

Festivalsommeren fortsetter i sitt sedvanlige tempo. Vi har overvært Festspillene, Tons of Rock mm, og om en uke er vi klar til Rock, Øl og Sjømat på Buktafestivalen i Tromsø. Været ser også ut til å være tilnærmet sommerlig neste uke, og det har vi til gode å oppleve her nord denne sommeren.

Først av alt, Lørdagen er i ferd med å bli utsolgt, fortsatt noen festivalpass og pass til Torsdag og Fredag igjen. Så sitter du på gjerdet er det bare å hive seg rundt å skaffe seg billett.

Bukta er en av de festivalene i Norge som booker de feteste lineupene, kjører på med en herlig blanding av rockelegender og spennende nykommere i alle rockens subsjangre. Ifjor ble vi bergtatt av knallbra konserter levert av Alice Cooper, Frank Carter & The Rattlesnakes, DePress, Hedvig Mollestad Trio, Stein Torleif Bjella, Converge og Lüt for å nevne noen. Bukta leverer på alle fronter. Stemningen i Telegrafbukta skapes av musikken, folkene, sjømaten og den friske Nord-norske sjølufta, og blir helt episk de gangene sola titter fram og man kan ta av seg regnponcho og ullgenseren. 

bukta turbofans.jpg

 

Vi er en trofast batalje fra Harstad som drar stort sett hvert år, og drar aldri skuffet hjem. I år er vi ekstra klar for Harstadbandet Rust som skal spille på lørdagens Bukta For Alle. Her er det fri alder og gratis inngang på lørdags formiddag. Her forventes det at du kommer, legeerklering på smittsom sinnsykdom må leveres om du tenker å utebli. Det er ikke ofte det står et Harstadband på Bukta-scena. Dette er andre eller tredje gangen det skjer. Tidligere har fjordbyen vår sendt The Revolt og Changeling for å representere Harstad Rock City, nå er det altså Rust sin tur til å imponere Tromsøpublikummet.

Rust fra Harstad

Rust fra Harstad

Lineupen i år står ikke tilbake for tidligere festivaler, The Hellacopters og Gluecifer er stablet på beina igjen etter noen år uten konserter. Punkeantiheltene The Dwarves med Nick Oliveri kommer nok til å skape furore i ishavsbyen. Moddi, Bel Canto, Sivert Høyem og Sondre Justad er trekkplastrene til de som ikke vil ha det så hardt, og vi vet alle at disse artistene leverer varene! Årabrot, Kryp, Sunshine Reverberation, Barren Womb og Hollow Hearts er noen andre norske band du må sjekke ut. Sinnsykt bra alle sammen. Og hør her: Tromsøs hardcorehelter i Turdus Musicus gjør et "comeback" etter mange år uten noe aktivitet. De har gjestet Harstad flere ganger i sin storhetstid og alltid skapt kjempestemning, moshpit og svette truser for HC-fansen!

Gluecifer

Gluecifer

 

Mange av artistene på årets Bukta kan du høre på Radio Harstad sine lister, så tune inn på FM 101,9 i Harstadområdet eller nettradioen alle andre steder i verden når du nå skal lade opp til rockefestival. Vi sender 24/7.

Vi holder dere oppdatert på sosiale medier gjennom hele festivalen, og forvent intervjuer og solide reportasjer like etter festivalen, på sensommeren og til høsten. Dere finner oss på @radioharstad på Facebook, Instagram og Snapchat.

For full lineup og mer info om Buktafestivalen sjekk bukta.no  (festivalen trenger fortsatt frivillige så hiv deg rundt).

bukta 2018.jpg