Bakgården 10 År - Bursdagsfeiring i ny Bakgård!

Bakgårdenfestivalen i Harstad satte byen på hodet for 10. gang den 16 – 18 august.I jubileumsåret (nevnte vi at festivalen er 10 år!?) tar BAKGÅRDEN et stort skritt og bruker en ny og større bakgård. Bakgården ble forsåvidt utvidet til å gjelde hele Harstad sentrum, med konserter og bakgårdsmarked Her var det et yrende folkeliv fra tidlig om morgenen til ganske sent om natten.

Reporter Charite Esp var på stedet alle dagene og jobbet med Aktiv Media AS fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Her vil hun fortelle litt om hvordan hun har opplevd Bakgården for første gang!

 

Hvordan syns du årets Bakgård har vært?

- Jo det har vært lange og slitsomme dager på jobb, jeg har vært så sliten etter jeg har kommet hjem at jeg ble gjennomsvett på ryggen alle dagene he he. Men årets Bakgårdfestival har for min del levd opp til all forventning, jeg har fått med meg stort sett de fleste konsertene, og ikke minst blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker. Jeg har også vært så heldig å fått opplevd noen artister på nært hold, som Zara Larsson og Onkel P.

OnklP & Slekta på Bakgården 2018 (foto: Charite Lucie Esp)

OnklP & Slekta på Bakgården 2018 (foto: Charite Lucie Esp)

Hvem var dine favoritter på scenen?

- Det er et godt spørsmål, men jeg hører som regel på pop musikk så Zara Larsson var mitt høydepunkt. Samtidig var det veldig kult å se på Onkel P, har hørt masse på musikken hans i ungdomstiden hvor han har vært en av mine store idoler. Sivert Høyem er en stjerne i seg selv, og jeg har også hørt masse på musikken hans i ungdomstiden, så det var veldig kult å se han live, en drøm som har gått i oppfyllelse rett og slett! Han leverte virkelig et show!

 

Jeg var også så heldig at jeg fikk være med Harstad Tidende på intervju med Onkel P, også har jeg møtt på han selv. Veldig trivelig kar. Journalistikk og fotografering er liksom min ting også, og noe jeg brenner for. Var også og så på konserten til OnklP og da fikk jeg lov til å være med noen av de andre fotografene å fotografere han. Jeg elsker å ta scenebilder av artister på scenen, så det er en erfaring jeg absolutt tar med videre.

OnklP stilte opp på selfie backstage med vår reporter (foto: Charite Lucie Esp)

OnklP stilte opp på selfie backstage med vår reporter (foto: Charite Lucie Esp)

 

Hadde delt noen bilder jeg tok privat av Onkel P  på konserten på min private Instagram. Ble så overveldet når jeg så varslene mine at Sandra Lyng likte meste parten av bildene mine som jeg hadde lagt ut. Samt noen andre av mine private bilder, det syns jeg var kjempe kult!

 

Hva var dine oppgaver under festivalen?

- Jeg hadde ikke så mange faste oppgaver, jeg var med og hjalp til og observerte samtidig som jeg lærte mye nytt! Jeg elsker å lære nye ting på punkter som jeg brenner for å jobbe med, selv om jeg følte meg som en idiot noen ganger når jeg ble bedt om å gjøre noe jeg ikke kunne.. Men alltids gøy å få være med andre og jobbe å hjelpe til og observere! Var for det meste med Aktiv Media og gjorde Storskjerm, bildeproduksjon, WebTV sendinger, og videodokumentasjon for Bakgården. Samtidig liker jeg jo å fotografere, så jeg har tatt mange kule bilder fra konserter som jeg gleder meg til å redigere, så det kan bli brukt på noen områder som det trengs å bli brukt på hvis noen trenger. Jeg har jo også vært med å rigget opp kameraer til storskjermen på konsert arenaen.

Det nye festivalområdet har større plass enn tidligere (foto: Charite Lucie Esp)

Det nye festivalområdet har større plass enn tidligere (foto: Charite Lucie Esp)

 

Vil du anbefale Bakgården til andre, og hvilket terningkast ønsker du å gi årets bakgård festival på?

- Årets bakgård festival for min del absolutt fortjener en terningkast ti pluss og mer. Spesielt til Bakgårdens festivalsjefer som var på et intervju på VG fordi det har blitt laget en stor klype i tre grunnet Bakgården logoen. Og ikke minst til de som har laget klypen. Og sist men ikke minst så kommer denne treklypen i Guinness World Records boken å har blitt målt som verdens største treklype. Og det syns jeg er kjempekult at en sånn treklype vil representere Harstad på en slik måte som dette! Bakgårdklypen er blitt et flott ikon for festivalen som også jeg beundrer.

 

Anbefaler alle å være med på neste års bakgårdfestival, her kan du også være med å jobbe frivillig og det anbefales og vil trenges, et tips er å være tidlig ute til neste års bakgårdfestival så du kan få være med å jobbe på det du liker. Jeg var med i Bakgårdcrewet for første gang i år, og det var en fantastisk opplevelse og et minne og en erfaring jeg tar med meg videre til neste bakgård!

 

Samtidig vil jeg gjerne takke Aktiv Media for at jeg har fått muligheten til å være med på dette, og at jeg har fått lov til å være med å jobbe med forskjellige ting og ikke minst fått lært nye ting! Dette er en erfaring jeg som sagt vil ta med meg videre til neste år og som jeg aldri vil glemme. Tusen takk for i år!

Ungdommen på Ungdommens Harstad sørget for et heftig lysshow under Bakgården 2018 (foto: Ungdommens Hus)

Ungdommen på Ungdommens Harstad sørget for et heftig lysshow under Bakgården 2018 (foto: Ungdommens Hus)

Bakgården arrangertes i år for 10.gang. Festivalen flyttet i jubileumsåret til en større Bakgård utenfor Ungdommens Hus og Kinoen. Slik har de større publikumskapasitet og kan booke større artister i framtiden. Årets lineup: Aurora, Level 42, Sivert Høyem, Janove, Halie, Store P, Raga rockers, Dance With a Stranger, OnklP & Slekta, Return og Zara Larsson. Samme helgen arrangeres også Bakgårdsmarkedet i byen med organisasjoner, husflid, bruktmarked med mer. Lørdag formiddag var det familieforestilling og konsert med Mirre og Max i Bakgårdskatter og MGP jr. stjerner.

Vår kvinne på festivalen var Charite Lucie Esp.