Nytt formiddagsprogram med studio på Sortland

BLÅtimen er Sortlands helt egne sending på Radio Harstad og Radio Nord Norge. Sendingen er på lufta hverdager 12-13, med 6 timer åpningssending på fredagen. I dette programmet tar Daniel Hansen for seg det som rører seg av stort og smått i og rundt blåbyen Sortland, det være seg konserter, forestillinger, utstillinger, og alt som folk burde vite om. Vi tok oss en prat med programlederen som har premiere på programmet Fredag 14.09.


blåtimen.jpg

Hvorfor er det viktig å få igang en egen sending på Sortland?

Det er et allsidig kulturtilbud i blåbyen, og jeg har også lyst å få med meg ungdom, litt på samme måte som i Radio Harstad. Jeg var selv i Radio Harstad i 2012, og digget konseptet. Derfor hadde det jo vært kult å fått til noe lignende her på Sortland! Radio er for alle. Som tidligere programleder på Radio Harstad vet jeg at det er viktig at vi voksne gir plass til de yngre også. Ungdommen har absolutt en plass i radio, og media generelt.Hvorfor akkurat blåtimen?

Vel, programmet varer normalt i en time, og så bor vi jo i BLÅBYEN
Men selv om programmet har Sortlandsområdet og Vesterålen som hovednedslagsfelt er vi jo tilgjengelig for alle lytterene på Radio Harstad og Radio Nord Norge. Og vi tar mer enn gjerne imot tips fra lytterne om ting som vi burde få med i sendingen.

Hva er det med radiomediet som er så forlokkende ?

Det beste med radio er vel først og fremst at det kan handle om akkurat det man selv vil! Det er artig å holde på med, det er lærerikt og sosialt – man kommer i kontakt med masse interessante og flotte folk! Og så trenger jeg jo ikke pynte meg for å stå foran et kamera! Mine verktøy er mikrofon og kreativiteten, og eteren er mitt lerret!


Hvordan er studiofasilitetene på Sortland?
Blåtimen holder til i Lydstudio 2 på Kulturfabrikken på Sortland - Det er skilta fra kaféen og innover korridorene, så om folk vil stikke innom er de mer enn gjerne velkommen. Vi håper å knytte oss tett mot kulturlivet og kanskje vi kan ha livekonsert i studio? Det hadde vært kult!


Håper på økt aktivitet

Tone Toften er direktør i Kulturfabrikken. Hun åpner velvillig døren for Sortlands eget radioprogram og håper det vil føre til enda mere aktivitet på huset.

Da Kulturfabrikken ble bygget ble vi også tildelt penger til investeringen fra fylket og det forplikter oss til å også ta et regionalt perspektiv. Huset er åpent for ungdom og andre fra hele Vesterålen, og vi liker at det er stor bredde i det som tilbys og at det skjer mye forskjellig. Jeg vil ønske Radio Nord Norge velkommen og synes det er supert om det kan føre til at enda flere får et tilbud og at unge kan få bli kjent med radio som medium. Vi ser for oss å koble radio opp mot tilbudet i Ungdomsfabrikken og tror det kan bli fint for dem som er opptatt av tekniske løsninger og media- noe mange unge er.


Idag er det altså sending fra klokka 10- 16 i anledning at dette er første radiosending fra Sortland på mange år.

Vil folk ta kontakt, er Daniel tilgjengelig på facebook @blatimen, på snap @rnnblatimen og på mail daniel@radionordnorge.no

Saken har først vært omtalt på Radio Nord Norge sine nettsider.