Møt The Leon!

The Leon: Ung musiker fra Bardufoss i gang med å realisere eget soloprosjekt og nytt album. Musiker Jonas Leonhardsen som går under artistnavnet The LEON, er nå i ferd med å realisere noe som han har tenkt på lenge som musiker.

 

Jonas Leonhardsen (19) fra Bardufoss er i full sving om dagene med å skrive tekster og komponere for sitt nye album, og til våren er planen å slippe første singel.

I lang tid har han hadd lyst til å starte eget solo prosjekt for å booste sin musikk karriere. Han forteller han har jobbet med flere dyktige musikere tidligere men føler nå at han vil gjøre noe eget. Det er jeg som komponerer en stor del av musikken, men om jeg skal ta det ut med på spillejobber blir jeg å ta med meg band og fotograf forteller Leohnardsen.

 

Pop - Inspirert

 Dette er et prosjekt jeg har tenkt lenge på, men vært usikker på hvilken sjanger jeg skulle bruke. Endelig har jeg lært meg et instrument (piano) som jeg har blitt fascinert over og som jeg alltid har hatt lyst å lære meg.

Dette instrumentet hjelper også meg til å kunne skrive mer musikk.

Jeg har i hovedsak spilt trommer innenfor rock og metall, men har også de siste årene lært meg bass gitar og piano. Selv om pop ikke er en sjanger jeg har hørt så mye på, så har jeg hentet mye inspirasjon fra Coldplay, Ed Sheeran, Toto og Violet Road, forteller Leohnardsen ivrig.

 Nå for tiden går han på Trøndertun folkehøgskole i Trondheim hvor man er omrking 150 elever med mye av samme interesser, som også både er musikere og dansere. Han mener man får inspirasjon fra begge deler og at man legger merke til nye ting innenfor musikken, også når man deler sine erfaringer med andre. Musikk har vært i sjela mi siden jeg ble født, og den har gjort meg til  den jeg er i dag, forteller han.

The Leon.jpg

 

Reiser til USA

 Har også vært heldig å få hjelp av andre dyktige musikere. Jeg er en musiker som har hatt tidligere erfaring med mye forskjellig musikk. Vi reiser til USA på skole tur for å kunne oppleve en suksess i musikk bransjen, forteller Leonhardsen spent.

 

 Hjemmestudio

 Støtte gjennom prosjektet er vell først og fremst en familie som har latt meg

hatt tilgjengelig med studio og med instrumenter. Når jeg først slår meg vrang å bestemmer meg for noe, så skjer det. I fremtiden vil jeg fokusere på musikk, og ønsker å drive med dette som karriere. Håper vi blir sett på konsertene i fremtiden og at folket liker og vil høre på musikken, drømmen er å kunne leve av musikken.

 

Turnèplaner

Planen er å gi ut albumet i løpet av året, å legge ut på turne med band til våren 2020. Samt delta på festivaler er også en del av planen for sommeren 2020. Planen bak turneen ønsker jeg å legge på tur i hele Norge og noen plasser i Sverige for å kunne promotere albumet.

 Jeg tenker ikke bare på musikk, det er også like viktig å være godt utstyrt med

å ha gode live shows som live musikk. Så jeg har noen kontakter som blir å være lystekniker, rigger, sjåfører, og en fotograf fra Harstad. Jeg skal selv investere i noe livestage som jeg kan bruke på turne, som kan løfte opp showet. I tillegg blir all musikk livebasert og alt kommer til å være godt gjennomtenkt.

Dato for turne er ikke satt men det er bare å følge med på fb siden min The LEON og Instagrammen for å holde seg oppdatert, avslutter Leonhardsen.

 

Radio Harstad takker for intervjuet, og ønsker masse lykke til. Reporter: Charite Esp.